Interjú Vejmola Tamással a nyitrai tornáról

Január 17-én és 18-án U11-es csapatunk a 8. helyezést érte el a nyitrai nemzetközi tornán, melyen tizenegy csapat vett részt. A tornát Vejmola Tamás értékelte.

Hogy érezted magad Nyitrán?

Szlovákiába már lassan hazajárunk, nagyon sok tornán voltunk itt az elmúlt évek során, és mindenhol nagyon kedvesen szívélyesen láttak minket: mind a csapatot mind pedig a szüloket. Nagyon szép sportcsarnokban volt a torna, az étkezéssel és a szállással is maximálisan meg voltam elégedve.

Milyen volt a torna színvonala?

Három magyar csapat részvételével és néhány szlovákiai elso osztályú klub csapatával egy jó színvonalú torna volt. Évrol évre látni a szlovák csapatok fejlodését. Nagyszeru környezetben, úgy gondolom tökéletes szervezéssel, idonként nagyszeru játékkal szórakoztatták a gyerekek a kilátogató szüloket, nézoket.

Hogy voltál megelégedve a csapattal?

A csapatunk az elvárásoknak megfeleloen szerepelt. Sot azt kell mondjam, hogy a két döntetlen mérkozésbol legalább az egyiket hozni kellett volna. Ki kell emelnem a Dalnoki elleni mérkozést, ahol sajnos egy kicsit megilletodötten léptek a pályára gyerekeink, de amint érezték, hogy ez a Dalnoki nem verhetetlen, azonos rangú ellenfelei voltunk, és egy kis szerencsével nyerhettünk is volna ellenük. Alapvetoen jól teljesített mindenki, de hiányolom még a magabiztosságot és a tüzet néhány játékosból. Azért jöttünk, hogy lássuk, miben kell még fejlodnünk; most már rajtunk a sor, hogy Czuk Henrik vezetésével tovább fejlesszük a gyerekek képességeit.

Nem lehet nem feltenni a kérdést: A Dalnoki Akadémiáról mi a véleményed?

A torna elott látatlanban borítékoltam volna a torna gyozelmet számukra, de sajnos a mutatott játék alapján reális a helyezésük. Egyéni képességekben úgy gondolom a mezony fölé emelkedett a csapat, de sajnos semmit nem mutattak meg ebbol a játékosok. Az elozo években bármikor jöttünk Szlovákiába, tornagyozelemmel, közönség szórakoztató játékkal, különdíjakkal távoztunk. Ezen a kupán ennek a szikráját sem láttam a csapatban. Sajnálom a gyerekeket, mert errol ok nem tehetnek. Remélem, túl tudják tenni magukat azokon a dolgokon, amik az elmúlt idoben az Akadémián történtek, és azok, akik ezt eloidézték, most már látják, mit tettek. Sok sikert kívánok a németországi túrához, de ez oda nagyon kevés lesz.

Volt-e olyan csapat, amelyik tetszett?

A Sparta Praha mindkét csapata kellemes meglepetést okozott: harcosan, helyenként tetszetosen játszottak. Emellett még két-három csapatban voltak kituno tehetségek, akik ha így folytatják, találkozhatunk velük majd a késobbiekben is.

Print Friendly, PDF & Email
Posted in Interjúk.