Interjú Vladimir Chaloupkával az FC Zbrojovka Brno vezetőedzőjével

Mi a véleményed a brnoi tornáról?

Azt hiszem, hogy ez volt a legjobb torna, amin valaha is játszottunk. Ez annak is köszönhető, hogy négy ország legjobb csapatai játszottak, ami igen szokatlan ebben a korban! Remélem, hogy minden résztvevő nagyon elégedett volt. Nagyon sok jó mérkőzést láthattunk és minden nagyon barátságosan zajlott le. Személy szerint nagyon örülök annak, hogy 172 gólt szereztek a csapatok a tornán, ezért a fiúknak és a lányoknak nagyon sok lehetőségük volt élvezni az egész napos tornát!

Mit gondolsz a csapatod teljesítményéről?

– Mindig nehéz a csapatomról illetve a munkámról beszélni. Az asszisztensemmel együtt azon vagyunk, hogy a gyerekek félelem nélkül játszanak még akkor is, hogyha hibáznak. Támogatjuk őket a helyzetek kreatív megoldásaiban, amelyek előfordulhatnak a pályán. Az edzéseken a gyors labdavezetéseken van a hangsúly, de természetesen amennyire lehet a mókát is belevisszük. A játékunk viszonylag könnyű, azt akarjuk a gyerekektől, hogy működjenek együtt a pályán, de az egy az egy elleni párharcok felelősségétől se
féljenek.

Mi a véleményed rólunk, FC Budapest Sólymokról?

– A ti csapatotok egyértelműen a legesélyesebb volt az első hely megszerzésére a játékosok képességei és a játék szisztémátok alapján! Nagyon örülünk neki, hogy eljöttetek Brnoba és szeretnék gratulálni a harmadik helyezéseteknek! Minsőséget adtatok a tornának! A legjobbakat kívánom nektek!

– Vladimir Chaloupka FC Zbrojovka Brno edző

Print Friendly, PDF & Email
Posted in Interjúk.