Interjú Gavin Taylorral a Fulham FC edzőjével

Nagyon jól sikerült a Fulham FC edzője, Gavin Taylor bemutató edzései, illetve szakmai továbbképzése FC Budapest egyesületünknél. Gavin idén még mindenképpen eljön hozzánk edzéseket tartani, és már az is biztos, hogy edzőink is Londonba utaznak pár napra. Továbbá nagy esély van rá, hogy pár játékosunk a Fulham FC korosztályos csapataival edzhetnek majd. Gavin Taylor ajándékot is hozott magával, két Fulham mezt és egy zászlót, amit a felnőtt csapat játékosai írtak alá egyesületünk számára. Alábbiakban Gavint faggattuk.

– Gavin, beszélj egy kicsit magadról! Hol fociztál, mióta dolgozol a Fulham FC nél?

Kiskoromtól kezdve a West Ham United csapatában fociztam 17 éves koromig. Többek között egy csapatban nevelkedtem Joe Cole-val, majd eltörtem a lábam és utána döntöttem úgy, hogy felhagyok a profi labdarúgással és befejezem tanulmányaimat. Jelenleg két diplomám van, az egyiket sporttudományokból szereztem, a másikat pedig pszichológiából. A Fulham FC négy évvel ezelőtt keresett meg és nagy örömmel kezdtem el itt dolgozni.

– Pontosan mit csinálsz a klubnál?

Fő feladataim az egyéni képzések és a rehabilitáció, valamint szakmai tanulmányutakra is járok Anglián belül és más országokban is, úgy ahogy tettem ezt nálatok is.

– Melyik korosztályokkal dolgozol?

Egyéni képzéseket az akadémián lévő összes játékosnak tarthatok, aki igényli és akivel külön megvan beszélve. Ezen felül a nagycsapat rehabilitációs edzéseit is én vezénylem le. Végezetül, de nem utolsó sorban van egy saját csapatom is az U 11 es korosztály.

– Nálatok nagyon fontos a hagyomány és a fegyelem.

Ez így van. A Fulhamet 1879-ben alapították, amely az egyik legrégebbi csapat a világon. Ezért is nagyon fontos számunkra, hogy minden egyes játékos tisztában legyen a klub történelmével, értékeivel és hagyományaival. Természetesen az alapvető fegyelem
sem hiányozhat, mert enélkül nehéz lenne nevelni. De úgy gondolom, hogy mindenki tisztában van vele, amikor belép az ajtón, hogy hová is érkezett.

– Mikor voltál először Magyarországon?

Tavaly nyáron a Future Cup-on voltam először itt, de nem utoljára. Pár hétre rá visszajöttem, mert nagyon lenyűgözött Budapest szépsége.

-Mi volt a véleményed a Future Cup-ról?

Nagyszerű torna volt, nagyon jó csapatokkal. Akkor is teljesen elégedett lettem volna, ha nem mi nyerjük meg a tornát, de tényleg egy rossz szavam sem lehet.

-Az FC Budapestnél tartott szakmai napokról milyenek a benyomásaid?

Úgy gondolom, hogy nagyon hasznos napokat töltöttem itt. Remélem, hogy sok mindenben tudtam segíteni és új dolgokat mutatni, amit később tudtok majd hasznosítani. Sok jó képességű játékosotok van, nagyon jól bántok a labdával. Mi a Fulham-nél
azért tartunk valamivel előrébb, mert azokat a mozgáskoordinációs és egyensúly fejlesztő gyakorlatokat, amelyeket bemutattam, már egész kis korban elkezdjük és a nagy csapatban is alkalmazzuk. Egyébként több játékosotok a 2001 es csapatotokból az én csapatomban is játszhatna!

– Mikor látunk legközelebb?

Szeretnék visszajönni Budapestre április végén is egy pár napra születésnapom alkalmából. Végül szeretném megköszönni nektek a baráti vendéglátást nagyon jól éreztem magam nálatok,és ahogy mondtam várlak titeket ősszel Londonba!

Print Friendly, PDF & Email
Posted in 2011, Fulham dosszié, Hírek, Interjúk.