Amerikából jöttem

Múlthéten véget ért az FC Budapest nyári táborának első hete, ahol az egyesület játékosai mellett, Dunaszerdahelyről, Jókáról és az Egyesült Államokbeli Houstonból is volt táborlakó. Az USA-ból érkező Kellermayer Domos, 11 éves magyar-amerikai állampolgársággal rendelkező kisfiú családjával él kint Houstonban. Minden nyári szünetben Magyarországra látogat az itt élő rokonaihoz és ők ajánlották neki táborunkat.

– Szia Domos, hogy kerültél az FC Budapest táborába?

– Nagynéném keresett nyári focitábort az interneten keresztül és így talált rá az FC Budapest táborára.

– Amerikában te is focizol?

– A Houston Express Soccer Club játékosa vagyok. Már 5 éve focizom a clubban és általában jobb oldali középpályást játszom.

– Mutasd be egy kicsit a clubbodat

– 8 éves kortól 17 éves korig vannak csapataink. Idén az U-17-es csapatunk megnyerte a Texas állami bajnokságot. A mi korosztályunkban 6 csoport van, ami nagyon sok gyereket jelent és minden évben fejlődési szint szerint keverik őket. A mi korosztályunk körzeti bajnokságban háromszor volt bajnok és kétszer ezüst érmet is szereztünk.

– És mire vagy a legbüszkébb?

– Amikor először nyertük meg a bajnokságot.

– Mik a terveid a labdarúgásban?

– A hetedik osztálytól már az iskolai csapatban is fogok játszani és természetesen mostani csapatommal is szeretnék további szép sikereket elérni.

– Hogyan érezted magad az FC Budapest táborában?

– Nagyon jól éreztem magam, az edzések sokkal pörgősebbek és fárasztóbbak voltak, amihez eddig hozzászoktam. Nagyon sok barátot szereztem magamnak, az edzők is nagyon kedvesek voltak. Remélem jövőre is eltudok jönni.

Print Friendly, PDF & Email
Posted in Fókusz, Interjúk.