Amerikából jöttem

Múlthéten véget ért az FC Budapest nyári táborának első hete, ahol az egyesület játékosai mellett, Dunaszerdahelyről, Jókáról és az Egyesült Államokbeli Houstonból is volt táborlakó. Az USA-ból érkező Kellermayer Domos, 11 éves magyar-amerikai állampolgársággal rendelkező kisfiú családjával él kint Houstonban. Minden nyári szünetben Magyarországra látogat az itt élő rokonaihoz és ők ajánlották neki táborunkat.

– Szia Domos, hogy kerültél az FC Budapest táborába?

– Nagynéném keresett nyári focitábort az interneten keresztül és így talált rá az FC Budapest táborára.

– Amerikában te is focizol?

– A Houston Express Soccer Club játékosa vagyok. Már 5 éve focizom a clubban és általában jobb oldali középpályást játszom.

– Mutasd be egy kicsit a clubbodat

– 8 éves kortól 17 éves korig vannak csapataink. Idén az U-17-es csapatunk megnyerte a Texas állami bajnokságot. A mi korosztályunkban 6 csoport van, ami nagyon sok gyereket jelent és minden évben fejlődési szint szerint keverik őket. A mi korosztályunk körzeti bajnokságban háromszor volt bajnok és kétszer ezüst érmet is szereztünk.

– És mire vagy a legbüszkébb?

– Amikor először nyertük meg a bajnokságot.

– Mik a terveid a labdarúgásban?

– A hetedik osztálytól már az iskolai csapatban is fogok játszani és természetesen mostani csapatommal is szeretnék további szép sikereket elérni.

– Hogyan érezted magad az FC Budapest táborában?

– Nagyon jól éreztem magam, az edzések sokkal pörgősebbek és fárasztóbbak voltak, amihez eddig hozzászoktam. Nagyon sok barátot szereztem magamnak, az edzők is nagyon kedvesek voltak. Remélem jövőre is eltudok jönni.