U9: E.ON Slovan Cup

Régi jó ismerősünk, a Slovan Bratislava a hétvégén hazai környezetben rendezte meg az U9–es korosztálynak az E.ON Slovan Cup elnevezésű teremtornáját. A kupa igen magas színvonalúra sikeredett a résztvevő csapatoknak köszönhetően, melyek a következők voltak: Slovan Bratislava Belasí; Slovan Bratislava Bieli; FK Senica; Inter Bratislava; FC Nitra; MSK Zilina; Győri ETO; FC Budapest.

Az első helyet torony magasan a legjobb csapat, az FC Nitra szerezte meg, megelőzve az erősebbik Slovan Bratislavat és a harmadik helyezett MSK Zilinat. A torna hangulatát növelte az is, hogy a Slovan Bratislava ultrái is tiszteletüket tették a csarnokban. A mintegy 40 főből álló szurkoló tábor zászlókkal, sálakkal, transzparensekkel és görögtűzzel pont a mi mérkőzésünkre érkeztek meg. Ezen a mérkőzésen egyébként 4:1-re vertük a Slovan második csapatát. A hangulat leírhatatlan volt, a gyerekeknek nagyon tetszett, hogy ilyen szurkolás előtt játszhatnak.

Csapatunk a nagyon erős mezőnyben a hetedik helyet szerezte meg, de kicsit nagyobb szerencsével, akár a negyedik ötödik helyen és végezhetett volna. Az FC Budapest színeiben vendég játékosként szerepelt a 2004-ben született jókai Kilacskó Dominik, aki három góllal segített bennünket ezen a napon.

E.ON Slovan Cup:

MSK Zilina – FC Budapest: 0:0

Slovan Bratislava Bieli – FC Budapest: 6:1
Gólszerző: Apostol Patrik

Győri ETO – FC Budapest: 4:3
Gólszerzők: Szűcs Líviusz (2), Pallaga Ádám

Slovan Bratislava Belasí – FC Budapest: 1:4
Gólszerzők: Lecskó Dominik (2), Apostol Patrik, Szűcs Líviusz

FC Nitra – FC Budapest: 4:0

Inter Bratislava – FC Budapest: 4:1
Gólszerző: Kilacskó Dominik

FK Senica – FC Budapest: 4:2
Gólszerzők: Apostol Patrik, Kabelás Patrik

Végeredmény:

1. FC Nitra
2. Slovan Bieli
3. MSK Zilina
4. Győri ETO
5. FK Senica
6. INter Bratislava
7. FC Budapest
8. Slovan Belasí

Végh András: Ebben az évben a gyerekek még nem voltak teremben, talán ennek is volt köszönhető az az eredmény, amelyet elértek. A Slovan nagyon magas színvonalú tornát rendezett, nagyon jó és erős csapatokkal. Ilyen és ehhez hasonló mérkőzések kellenek a gyerekeknek folyamatosan, hogy minél jobb teljesítményre legyenek képesek a jövőben is. Külön szeretném kiemelni azt a szokatlan dolgot, amellyel itthon nem nagyon találkoztam még, hogy a tornára kilátogatott legalább 40 Slovan ultra, akik fantasztikus hangulatot csináltak a csarnokban. Beszéltem a nyitrai illetve a zsolnai edző kollégákkal és jövőre ők is szeretnének hasonló tornát szervezni, amelyen szívesen látnának bennünket is.

Print Friendly, PDF & Email
Posted in 2011, Hírek.