U13: Minden jó, ha vége jó!

Amint az alábbi eredményeken is látszik, U13-s csapatunk két teljesen ellentétes mérkőzést játszott idei utolsó két bajnoki mérkőzésén.

RAFC (FC Budapest) – II. Kerületi UFC: 0:8

Csillaghegy MFS – RAFC (FC Budapest): 0:1
Gólszerző: Fekete Gábor

A II. Kerület ellen betegség és egyéb okok miatt öt! játékosunk hiányzott, aminek az lett a következménye, hogy tíz emberrel csere nélkül kellett végig játszaniuk a gyerekeknek a mérkőzést. Akik jelen voltak láthatták, hogy egy jó darabig egyenrangú ellenfelei voltunk a nagyon ügyesen és szervezetten játszó vendégeknek. Ez azonban kevésnek bizonyult azon a napon és csapatunk sajnos vereséggel hagyta el a pályát. A nagy arányú vereség ellenére is minden dicséret megilleti azokat a játékosokat akik végig hajtották a mérkőzést!

Az utolsó bajnoki mérkőzésre Csillaghegyen került sor a Mészöly Foci Suli ellen. Csapatunk elfeledvén az előző heti vereséget, nagy elánnal kezdte a mérkőzést és a meccs elején tudatosítani akarták a fiúk, hogy ha teljes kerettel tudunk kiállni, akkor ebben a bajnokságban minden ellenfélnek nagyon nehéz dolga lesz ellenünk. Az első félidő alapján joggal gondolhattuk, hogy nagy arányú győzelmet fogunk aratni, hiszen végig támadtuk a félidőt és sorra dolgoztuk ki a helyzeteket. Gólt azonban csak egyet tudtunk rúgni, ami viszont egy szépségdíjas találat volt Fekete Gábor félpályáról indult szólója után. Még arra is volt ideje, hogy a kapust is kicselezze és az üres kapuba helyezze a labdát. A második félidő is úgy alakult, ahogyan mi szerettük volna viszont az eredmény már nem változott, így is győztesként hagytuk el a pályát. Remélhetőleg ez nagy lökést adott a fiúknak és tavasszal ugyanúgy folytatják a bajnokságot, ahogyan befejezték az őszi szezont.

Végh András: Az utolsó két mérkőzést szeretném együtt értékelni, mert úgy gondolom, hogy nagyban befolyásolták egymást a történések. Nem tudok szó nélkül elmenni amellett az amatörizmus mellett, hogy a meccs reggelén tudom meg, hogy három játékosom nem fog részt venni a találkozón! Aki komolyan szeretne a sporttal foglalkozni az nem teheti meg, hogy a csapattársaival és az edzőkkel így kiszúrjon, hogy még csak arra sem hajlandó, hogy legalább egy vagy két nappal értesítsen minket, hogy nem tud megjelenni a mérkőzésen. Nem beszélve arról sem, hogy egy ilyen eset után akár az egész féléves munkánkat is könnyedén le lehet rombolni, ha a játékosok rosszul reagálják le a dolgokat!

A Csillaghegy ellen bebizonyítottuk, hogy ha megvagyunk létszámban, akkor folytatni tudjuk azt a játékot, amelyet elkezdtünk nyár végén gyakorolni. Örültem, hogy a csapat nem adta fel lélekben az előző heti fiaskó miatt és megmutatták, hogy mennyit fejlődtek ezekben a hónapokban! A téli szünet előtt nagyon jól jött ez a győzelem, most a fő hangsúly a technikai hiányosságok kijavításán lesz.

Print Friendly, PDF & Email
Posted in 2011, Hírek.