U14 – szép játék és ezüstérem Egerben

Szépen játszott és ezüstérmet szerzett U14-s csapatunk az egri Agriapipe nemzetközi teremtornán. Nagyon sűrű volt a programja múlt héten a legidősebb korosztályunknak: hétfőn és szerdán edzettek a gyerekek, csütörtökön Felcsúton, pénteken Mogyoródon játszottak edzőmérkőzést, a hétvégén pedig Egerben vettek részt teremtornán.

A tornán végig jól teljesített a csapatunk és a gyerekek az egész játékidő alatt próbáltak szépen játszani. Sajnos több csapat is sportágat tévesztett és a foci helyett utcai harcosnak képzelte magát és vagy a labdát ,vagy ellenfelét rugdosta. Ebben a hazai csapat jeleskedett igazán, akik a tornán végig gyengén teljesítő játékvezetőkben partnere is találtak.

Csapatunk a játékot nézve ezen a tornán kiemelkedett a mezőnyből és a tornagyőzelmet is megérdemelte volna. Több jó teljesítmény is volt a csapatunkban: Végh Gábor csapatkapitányunk a torna legjobb játékosa lett! Külön ki kell emelnünk Lörentz István kapusunkat is, aki a pénteki mogyoródi mérkőzésen megsérült és így védte végig a két napos teremtornát.

U14 csapatunk az új játékosok érkezésével nyár óta nagyon egységes csapattá érett, mind a bajnokságban, mind pedig a különböző felkészülési mérkőzéseken egyenletes jó teljesítményt nyújtottak és szépen fejlődnek.

Csoportmérkőzések:

1. FC Budapest – HOLCIM SC: 3:1
Gólszerző: Túry Levente, Horváth Zoltán, Lenkey Zalán

2. FC Budapest – Csepel Halászi FS: 1:0
Gólszerző: Végh Gábor

3. FC Budapest – FC Ajka: 0:1

Egyenes kiesés:

FC Budapest – Nyékládháza: 4:1
Gólszerző: Horváth Zoltán, Végh Gábor 2, Skribek Alen

Elődöntő:

FC Budapest – Gyöngyösi AK: 3:1
Gólszerző: Lenkey Zalán 2, Horváth Zoltán

Döntő:

FC Budapest – Eger FC „A” 0:1

Végeredmény:

1. Eger FC „A”
2. FC Budapest (6 mérkőzés, 11 rúgott – 5 kapott gól)
3. Vasas Akadémia Kft
4. Gyöngyösi AK

Vejmola Tamás: Egerben egy nagyszerű csarnok fogadott minket, 3 korosztályban folytak a küzdelmek rengeteg mérkőzéssel. E miatt sajnos a meccsek között több órás pihenő is volt a csapatoknak. A körbe palánkos pálya helyenként elég veszélyes párharcokat hozott, néha a szerencsén múlott, hogy nem történt komolyabb sérülés. A mérkőzéseken főleg az erő mintsem a technika dominált. Az ellenfeleinket sokpasszos kreatív focival vertük meg, viszont a durva erő footballal ezen a tornán nem tudtunk mit kezdeni. Köszönet Pistinek a kapuban, hiszen sérülten is vállalta a játékot, remélem meggyógyult azóta a térde. Gratulálok csapatnak a mutatott játékhoz, egy nagyszerű ajándékot kaptam az ünnepekre a srácoktól. Végh Gábornak külön gratulálok, hiszen a torna legjobb játékosa címet kapta.

Print Friendly, PDF & Email
Posted in 2011, Hírek.