Túl a konferencián

Múlt héten kétnapos szakmai konferencián vett részt Végh András és Czuk Henrik edzőink a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián. A partner egyesületünknél eltöltött továbbképzésről jövő héten Czuk Henrik mondja el a tapasztalatait.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, kedden és szerdán a Felcsúti Szakmai Napok előadássorozatnak adott otthont a Puskás Akadémia. A konferencián akadémiánk edzői és szakmai vezetői partneregyesületeink képviselői előtt tárták fel a PFLA képzési rendszerét. Gellei Imre szakmai igazgató és Horváth Péter, a rendezvény operátora foglalta össze a tapasztalatokat.

„A Felcsúti Szakmai Napok fő célja az volt, hogy partneregyesületeink kapjanak teljes képet a Puskás Akadémiáról, legyenek tisztában azzal, hogy a gyerekek mivel szembesülnek nálunk, az Akadémián és hogy a mi edzésmódszereinkkel, hogyan tudjuk a lehető legtöbbet kihozni a fiatalokból – mondta Gellei Imre. – Fontos, hogy a partneregyesületekből olyan gyerekek kerüljenek ki, akik alkalmasak arra, hogy együtt dolgozhassunk velük. Éppen ezért nagyon fontos az is, hogy már a partneregyesületek szakemberei is jó munkát tudjanak végezni velük. Célunk, hogy a partneregyesületeinknél dolgozó edzők munkáját minden eszközzel segítsük, hogy támpontot kapjanak a hat és tizenhárom év közötti gyerekekkel való munkavégzéshez. Az volt az eredeti elképzelésünk, hogy ha majd a szakemberek elmennek tőlünk, akkor teljes képük legyen arról, hogy milyen gyerekeket szeretnénk átvenni majd tőlük.”

„Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk erről a két napról – mondja Horváth Péter, akit Gellei Imre felkért, hogy állítsa össze a konferencia szakmai programját. – Azt tapasztaltuk, hogy partnereink várják, igénylik tőlünk a szakmai segítséget, és nagyon örültek neki, hogy gyakorlati tanácsokat, konkrét ötleteket is adtunk, nemcsak elméleti jellegű volt a konferencia. Kimentünk a pályákra is, bemutattunk bizonyos edzésmódszereket. Nagyon értékesnek ítéltük meg ezt a két napot, a jövőben szeretnénk még szorosabbra fonni a kapcsolatunkat a partnerintézményekkel, fontos, hogy legyen állandó kommunikáció és kontextus közöttünk.” – mondta honlapunknak Horváth Péter.

Forrás: plfa.hu (fotó: Takács József)

Print Friendly, PDF & Email
Posted in 2011, Hírek.