Interjú Szekeres Adriánnal

Szekeres Adrián egyesületünk egyik alapítótagja, emellett Czuk Henrik korábbi tanítványa. Jelenleg a Gyirmót FC Győr játékosa.

Hosszabb ideig sérült voltál, mikorra tervezed a visszatérést?

Bízom benne, hogy még a tavaszom nem ment el. Az őszi mondhatjuk, hogy nem sikerült jól, két műtétem is volt. Próbálom utolérni magam, nehéz mert sokat hagytam ki. Most vagyok szerintem abban a fázisban, hogy jó a lábam, de nem szeretnék most nagyon kapkodni, tanulva az őszi sérülésből. Tehát most tényleg megvárjuk, hogy a lábam teljesen játékra kész legyen.

A Gyirmótnál képzeled el a jövődet?

Gyirmóttal nyáron lejár a szerződésem. Most talán kisebb gondjuk is nagyobb, mint hogy ki marad ki nem. Nagyban befolyásolja, hogy milyen sikerünk vagy sikertelenségünk lesz tavasszal. Úgyhogy erről most még kár beszélni.

Hogy állsz az edzőképzéssel?

Két éve levizsgáztam az MLSZ C- licence tanfolyamán, utána felvételt nyertem Kaposvárra. Éppen akkor kerültem vissza a Videoton felnőtt csapatába így halasztanom kellett. De viszont idén szeptembertől sikerült folytatni a képzést. Nagyon élvezem és a jövőben szeretnék ezzel foglalkozni!

Esetleg lennél edző itt, az FC Budapestnél?

Van róla szó, hogy heti vagy havi rendszerességgel jöjjek edzésekre. Ezt nagyon nehéz összeegyeztetni, azért is mert én most Győrben élek. De bízom benne, hogy tavasszal most erre is lesz lehetőség.

Korábban Henrik játékosa voltál, edzőként változott valamiben?

Nehéz erre mit mondani, mert a Húsvéti Kupán két meccset láttam, tehát a napi munkában nem tudom, hogy mennyit változott. De talán azt mondhatom, hogy nyugodtabb és visszafogottabb. Még az én időmben keményebb és határozottabb volt.

Korábban játékos- edző viszonyban álltatok, milyen most a kapcsolatotok? A hosszú évek alatt voltak-e hullámvölgyek?

Az talán előfordult, hogy hosszabb ideig nem beszéltünk, de itt 2-3 hónapról van csak szó. Minden héten, van, hogy többször is beszélünk telefonon. Ezek nem csak privát beszélgetések, hogy ki, hogy van, hanem ha látott játszani akkor elmondja a hibáim, tanácsot ad. De volt már olyan is, hogy én adtam neki tanácsot, tehát abszolút baráti a viszonyunk.

Mennyire követed az FC Budapest eredményeit?

Talán engem nem is az foglalkoztat, hogy mennyit nyernek, vagy mennyit nem. Hanem inkább az, hogyan fejlődnek a játékosok.  Ahogy említettem Henrikkel sűrűn beszélünk, ennek köszönhetően értesülök az egyesület dolgairól is. Az U15-ös korosztály ugye tovább lép innen, lehetőségük nyílik első vagy másodosztályban esetleg külföldre tovább menni, az itt megszerzett tudással.

Milyennek láttad a Húsvéti Kupán az U15-ös csapat teljesítményét?

Dinamikájában, tempójában jó mérkőzéseket láttam. Én elsősorban erre koncentráltam. de természetesen van még hova fejlődni, ezt volt lehetőségem most a srácoknak is elmondani, 1-2 tippet adhattam nekik és abszolút vevők voltak rá.

Print Friendly, PDF & Email
Posted in 2017, Fókusz, Hírek, Interjúk.