Ismét címvédő az FC Budapest!

Az előző évekhez hasonlóan a 2017-es Pozsonyi Csata 907 Kupa győztese is az FC Budapest lett. Saját szervezésű tornánkon három csapattal is indultunk, így elkerülhetetlen volt az egymás elleni játék. Míg a tavalyi évben a döntőben csaptak össze a fiúk, idén már a csoportmérkőzések során találkoztak egymással.

Az U12-es korosztály számára kiírt tornán tíz csapat indult.

A csoport B csoport
FC Budapest I. Soroksár
Csepel Utánpótlás SE RAFC
Kisnémedi FC Budapest III.
Kiskunfélegyháza BVSC
FC Budapest II. Dinamo Star

 

A pozsonyi csata 907 július elején volt, erre emlékezve esett a torna dátuma június 30-ra. Ez pedig a nyári szünet előtti utolsó nap, ennek ellenére minden csapat maximálisan odatette magát a szezonzáró összecsapáson. A Dinamo Star csapata például táboruk lezárásként strandolás helyett választotta a tornát, de a csepeliek is nagy lelkesedéssel érkeztek, akik hagyományaihoz hűen június 30-tól pihennek, így a tartalék energiáikat is összeszedték az utolsó megmérettetésre.

Az első mérkőzésektől kezdve potyogtak a gólok, egyetlen 0:0-s döntetlen sem született a tornán. Az FC Budapest I. számú csapata érte el a legnagyobb arányú győzelmet, hiszen 10:0-ra diadalmaskodtak. Ez a győzelem is csoportelsőséghez segítette a csapatot, akik veretlenek maradtak mind a négy mérkőzésen.

Az ebédszünet után kiderült, hogy melyik csapat hol folytathatja a napot. Az Aranyágra jutott csapatok: Kiskunfélegyháza, BVSC, Dinamo Star és FC Budapest I.

Az Ezüstágra pedig a Csepel, a Soroksár, a RAFC és az FC Budapest II. jutott.

A Kisnémedire és az FC Budapest III.-ra a tornán így már csak egyetlen mérkőzés várt, melyen a budapestiek győztek 3-2-re.

Az Aranyágra jutott Dinamo Star edzője, Szentmihályi Gergely az utolsó mérkőzésük előtt így értékelt: „Mint minden FC Budapest által rendezett tornán rendben van minden, nagyon jó a hangulat és erős csapatok vannak. A saját csapatom teljesítményét hullámvasútként jellemezném, egyszer fent s egyszer lent. Remélem most már a fent jön, mert habár bejutottunk az Aranyágra eddig lent voltunk.”

Az Ezüstágon szereplő csepeliek trénere és szakmai vezetője, Fazekas Attila felemás érzésekkel látta saját csapata teljesítményét. „Ez már a harmadik alkalom, hogy részt veszünk, egyet mi már nyertünk, jelen pillanatban nem a legerősebb csapatunkkal jöttünk, de nagyon jól éreztük magunkat. Sőt megvertük a Soroksárt, amely nagy öröm hiszen egy NB II-es csapatot vertünk meg. De végre szót fogadtak és azt csinálták, amit kellett. A gyerekek már nagyon várták ezt a mai napot, hiszen ez a zárás egész héten készültünk rá és nagyon jónak véljük Henriknek ezt a tornáját.”

A továbbjutott csapatok még három mérkőzésen léptek pályára, amelyet a hazai FC Budapest I. három győzelemmel zárt, ezzel magabiztosan, veretlenül nyerte meg a III. Pozsonyi Csata 907 Kupát. Az Ezüstágon szereplő FC Budapest II. Túry Levente vezényletével még két győzelmet aratott így megszerezték az ötödik helyet.

A torna végeredménye
1. FC Budapest I.
2. BVSC
3. Kiskunfélegyháza
4. Dinamo Star
5. FC Budapest II.
6. Csepel Utánpótlás SE
7. Soroksár
8. RAFC
9. FC Budapest III.
10. Kisnémedi

 

A BVSC az ezüstérem mellett még egy különdíjat is hazavihetett. A torna legjobb kapusa Kiss Olivér lett.

A torna legjobb játékosa Retter Szilárd lett (FC Budapest). A gólkirály az FC Budapest III. játékosa Káposztás László lett. Ami azért is remek eredmény hiszen három mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint társai ennek ellenére nem tudták őt befogni és tíz góllal gólkirály lett.

A díjakat az FC Budapest új támogatójának, a Schönherz Iskolaszövetkezetnek a vezetője, Soós István adta át. Így vélekedett a csapatról: „Úgy gondoltuk, hogy ezt a célcsoportot is érdemes megszólítanunk, még nem munkaajánlattal, de egy kicsit támogatva azt, ami nekik fontos. Az eredmények, a kapcsolatok is idehúztak minket az FC Budapesthez, a mai eredmények kapcsán úgy gondoljuk, hogy nem tettünk rossz lóra. Igyekszünk figyelemmel követni a fejleményeket. Meglepően profi, amit eddig tapasztaltam, én nem gondoltam, hogy ezen a szinten, ebben a korosztályban ilyen profizmus van. Az lenne jó, ha az egész foci ilyen szinten lenne Magyarországon.”

Print Friendly, PDF & Email
Posted in 2017, Fókusz, Hírek.