Tarnai Viktóriával bővül szakmai stábunk

Tarnai Viktória óvónőként dolgozik, ahol foci edzéseket is tart. Az FC Budapestnél is a legkisebb korosztállyal fog foglalkozni.

Inkább fociedző mint óvónő?

Mindig is jobban szerettem egyesületben dolgozni, foglalkoztam gyerekekkel más klubokban még annak idején. Segítettem az edzőket és táboroztattam is az UTE-ban. Ezt követően a REAC-nál voltam 1- 1,5 évet, ott már kaptam csapatot is. Akkor a 2001-es születésűekkel foglalkoztam, ezzel párhuzamosan pedig az óvodában is tartottam focit. Onnan aztán eljöttem, mert nehéz volt összeegyeztetni. De most mindent megteszek majd azért, hogy helytálljak mindkét helyen.

Mennyire tudod majd kamatoztatni azt, hogy óvónő vagy?

A kicsiknél nagy hasznát veszem majd, hiszen hozzájuk muszáj több türelem és másfajta hozzáállás. Ez nekem jobban fekszik, mint esetleg olyasvalakinek, aki nagyon jó edző, de nem tudja úgy átadni, elmagyarázni az adott feladatot. Én nagyon jól ismerem ezt az életkort és szeretem is a focit, ami még inkább megkönnyíti a közös munkát.

Foglalkoznál idősebbekkel is?

Napi szinten 3-7 évesekkel foglalkozom, hozzájuk vagyok szokva. Korábban is 8-9 évesekkel foglalkoztam egyesületi szintén. Talán azt mondom, hogy 11 éves korig bezárólag vállalnék csapatot. Nekem ez a kisebb korosztály a testhezálló, velük szívesen foglalkozom.
Az, hogy napi szintén én a 3-7 évesekhez szoktam, velük foglalkozom. Korábban is 8-9 évesekkel

Mi az, amit a legjobban szeretsz edzőként?

Talán az, hogy ez a korosztály még nagyon lelkes tud lenni és utánzással rengeteget tanulnak. Azt látni, hogy valamit a legkisebbek is komolyan vesznek, akarják, ezt nagyon jó látni. De meg kell találni ehhez a közös hangot és akkor iszonyatosan lehet őket lelkesíteni. Én nagyon sokszor úgy tartottam edzést, hogy együtt szaladgáltam velük, mert ezt szerettek volna. Én meg egyébként is szeretek játszani. Jó látni kiskorban a fejlődést. Bejön egy pici gyerek, akivel, elkezdjük ott, hogy mi az a labda, és akkor eljutok odáig velük, hogy mi a foci a lényege és már próbálkoznak maguktól játszani.

Print Friendly, PDF & Email
Posted in 2017, Fókusz, Hírek.