U15 – Az első öt forduló értékelése

Július 31-vel indult közös felkészülésünk az U15 korosztály 2-es csapatával. Edzői pályafutásom eddigi legnehezebb feladatát kaptam, 3 csoportból kell egy nagy pályás bajnokságban helytálló és ütőképes csapatot összeraknom!

Az isaszegi játékosokból akiket jól ismertem, és 2 éve 3/4-pályás bajnokságban (Pest Megye II. osztály) szerepeltek, jól, de nagy pályán még nem játszottak. A Tomi Bácsi maradvány csapatából, akik nem játszottak még bajnokságban és szinte nem játszottak tétmérkőzést sem, ahogy nagy pályás meccsen sem vettek részt soha! És harmadikként Henrik Bácsi bő csapatából a kevés játéklehetőséget kapott játékosokat kell egységes csapattá gyúrni!

A felkészülés során a két tornán és a szervezett edzőmérkőzésekkel együtt 12 meccset tudtunk játszani! A meccsek zöme nem sikerült, erőnlétünk sokáig nem volt megfelelő, a hozzáállás, a küzdeni tudás gyatra volt. Mint csapat nem működtünk! Egymásért nem küzdöttek, a taktikai elképzeléseimet nem valósították meg, sem egyénileg sem csapatrészekként, elég kilátástalan tűnt a helyzet.

Mindjárt az első fordulós RTK meccs halasztásra került, jól jött a plusz 14 nap! Így léptünk pályára a második forduló meccseként a Zrínyi akadémia ellen! Az első félidő első 25 perce számomra is meglepő módon parádésra sikerült! 5:0-ra elhúztunk, az eddigi minden gyakorolt, megbeszélt játékelem sikerült! Fegyelmezett játék és magabiztosság jellemezte a csapatot, majd a félidő második 15 perce alatt 3 gólt kapva, összezuhantunk, kapkodtunk, egymást hibáztattuk! Nagy volt a zűrzavar a fejekben! A szünetbe sikerült mindenkit megnyugtatni és ismételt jó játékkal 8:3-ra nyertük az első mérkőzésünket. Jól indult a bajnokság!

Következett a második Csepel elleni és harmadik Újpest elleni mérkőzés! Mindkét meccs katasztrofális hozzáállást, nem tudom más szóval jellemezni”beszariságot”, az egyéni párharcok feladását, lustaságot, “nemtörődöm” játékot hozott az első félidőben, a második félideji küzdés ellenére már nem tudtuk elkerülni a vereséget! Mindkét meccsen 5 gólt kaptunk és csak 1 gól sikerült rúgnunk! Szó szerint feladtuk a küzdelmeket a nagyobb fizikumú ellenfeleinkkel szemben! Az újpesti mérkőzés félidejében tudatosult a játékosaimban, hogy ha így játszunk mélyen leszerepelünk a bajnokságban! A második játékrészben már partiba voltunk, de már megint késő volt!

Negyedik mérkőzésen, gyengébb ellenfél ellen, a Vízművek csapatával szemben is görcsösen kezdtünk, de 3:0-ás félidő után parádés játékkal 11:0-ra győztünk! Itt minden rendben volt, minden sikerült!

Ötödik meccsünk a Ferencváros ellen az eddigi legjobb mérkőzésünk volt! Nagyon jól, szervezetten védekező Fradit türelmes, kitartó, csatáraink eredményes játékával 6:1 legyőztük! Mindenki kivétel nélkül megnyerte az 1 az 1-es párharcát, nem ijedtünk meg a fizikai csatáktól, keménykedésektől! Így kell játszanunk a jövőben! Csapatunk egységes volt, a taktikai elemek működtek, a küzdelmeket nem adtuk fel! Mindenki az ellenfele fölé tudott nőni!

Remélem, hogy ez a mérkőzés erőt ad a következő meccsekre az egész csapatnak! Remélem azt is, hogy látják a szülők, hogy a kapus posztunk mennyit erősödött! Ezúton is köszönöm Radics Gabi Bácsinak a kapusedzéseket, amelyek felhozták az abszolút kezdő Molnár Ricsit! És bízom, hogy ennél még sokkal-sokkal jobb lesz!

Az elmúlt hetekben új játékossal bővült a keretünk, Icsó Patrik személyében! Vele megoldódni látszik rövidtávon a belső védőpáros kérdése! Bízom benne hogy, hasznunkra lesz a magassága és rendkívüli futás gyorsasága!

A következő négy mérkőzésen (MLTC, TFSE, KELEN SC, RTK) 12 pontot kell szereznünk, hogy az érmes helyekért küzdelemben maradjunk! Kivitelezhető, nem nagy feladat!

Minden játékosnak a Fradi elleni formáját kell hoznia és végre elhinni, hogy mindenki képes erre!

Mert már egyszer megcsináltuk és képesek vagyunk rá!

Hajrá FC Budapest! Hajrá U15!

 

Üdvözlettel:
Windt Ferenc
FC Budapest U15

Print Friendly, PDF & Email
Posted in 2017, Fókusz, Hírek.