10 vélemény az idén 10 éves FC Budapestről

Összeszedtünk az elmúlt 1-2 évből olyan véleményeket, amelyeket edzők, szakmai vezetők vagy szponzoraink mondtak rólunk, illetve tornáinkról.

  1. Szendrei József, Joma Magyarország: „Nagyon jól tudjuk, hogy a gyerekekkel foglalkozni nagyon szép de nagyon nehéz is. Nem lehet tudni, hogy a befektetett munkának milyen eredménye lesz. Henrik szép dolgokat tud felmutatni, nála kezdett el focizni több olyan játékos, aki első osztályban sőt a magyar válogatottban is megfordult. Mindig mostoha körülmények közé kényszerülnek de az áldozatos munkával mindig életben tudnak maradni.”
  2. Schönherz Iskolaszövetkezetnek a vezetője, Soós István: „Úgy gondoltuk, hogy ezt a célcsoportot is érdemes megszólítanunk, még nem munkaajánlattal, de egy kicsit támogatva azt, ami nekik fontos. Az eredmények, a kapcsolatok is idehúztak minket az FC Budapesthez, a mai eredmények kapcsán úgy gondoljuk, hogy nem tettünk rossz lóra. Igyekszünk figyelemmel követni a fejleményeket. Meglepően profi, amit eddig tapasztaltam, én nem gondoltam, hogy ezen a szinten, ebben a korosztályban ilyen profizmus van. Az lenne jó, ha az egész foci ilyen szinten lenne Magyarországon.”
  3. Ilyés Róbert, az FK Csíkszereda edzője: „Számunkra ez egy remek alkalom, a fiúknak is elmondtam, hogy olyan erős csapatokat, mint amilyenekkel itt találkoztunk, nem mindennapi. Nagyon örültünk a meghívásnak és szeretnék minden évben visszatérni, hogy ilyen kemény csapatokkal felvehessük a versenyt, így tudjuk megismerni a teljesítményünket, milyen szinten állunk az erősebb utánpótlás csapatokkal szemben. Mindent megtettek a fiúk és küzdöttek, úgyhogy egyrészről megvagyok elégedve a teljesítményünkkel.” (Future Cup)
  4. Borsányi Gábor,a Teqball egyik feltalálója: „Az itteni munka példaértékű és ezért gondoljuk úgy mi is a Teqball-al, hogy maximálisan mögé kell állni ezeknek a pozitív kezdeményezéseknek. Lehetőségeinkhez képest próbáljuk mi is támogatni a kezdeményezést. A Future Cup már jó pár éve működik és minden évben egyre több csapat van, ami, azt mutatja, hogy van értelme az elkezdett munkának. Ennek a végét nem lehet látni, de úgy gondolom, hogy ha évről évre bővül a mezőny, erősödik a színvonal akkor ez egy hihetetlenül erős nemzetközi tornává nőheti ki magát.”
  5. Kerekes Barna, szakmai vezető, FTC: Talán egyedülállóak lehetünk abban, hogy bőven van lehetőségünk arra, hogy nemzetközi szinten megmérettethessük magunkat, akár saját szervezésű tornákon, akár torna meghívásoknak eleget téve, ahogy jelen esetben is tettük. Évről évre szívesen látogatunk vissza a Future Cup-ra, ahol nemcsak jól érezzük magunkat, hanem színvonalas mérkőzéseket is játszhatunk.
  6. Gavin Taylor, Napa United: „Az egyik kedvencem tornám a Future Cup, voltam több nemzetközi tornán is, de ez az egyik legmagasabb színvonalú. Régebben még kisebb volt a torna, jó látni, hogy évről évre egyre nagyobb és színvonalasabb, fantasztikus szervezéssel. A legfontosabb, hogy találkozhatunk húsz másik csapat edzőivel, játékosaival és együtt ebédelhetünk mondjuk más országok csapataival. Nagy élmény a mi amerikai srácainknak is.”
  7. Sorin Botis, UTA Arad: Nagyon erős csapatok érkeztek, próbáljuk a szintet fenntartani, nem mindig sikerül, de azért próbálunk minél jobban játszani. Számomra ez most a legjobb nemzetközi torna. Az eredmény már megvan, hogy itt vagyunk és meghívtak minket. Boldog voltam a meghívás miatt, nagyon jó torna, nagyon szép városban, amit én jól ismerek. Nagyon jó élmény a kis focistáknak és nekünk a stábtagoknak is.” (Future Cup)
  8. Mezei János: „A szervezés maximális, negyedik éve járok ide, ez Magyarország egyik legszínvonalasabb tornája. Olyan nagy nemzetközi csapatok jöttek, nagynevek mint a Sparta Praha, a Fradi, a Vidi. A legfontosabb az, hogy játszanak a gyerekek, minél színvonalasabban és nemzetközi tapasztalatokkal gazdagodjanak. Úgy térjünk haza, hogy legyen valami plusz, valami pozitív. Évente 5 nemzetközi tornára megyünk el, de a Future Cup mindig közte van.”
  9. Disztl Milán, a Videoton FC edzője:Nagyon jól érezzük magunkat, nagyon jó a torna. A saját csapatom teljesítményével megvagyok elégedve, a tegnapi napon ugyan rosszul kezdtünk, de utána feltámadt a csapat és így sikerült bejutni az Aranyágra, hogy egy jót hajráztunk. Emellett, örülünk, hogy ilyen erős nemzetközi csapatokkal mérkőzhetünk, úgyhogy várhatóan jövőre is eljövünk. (Future Cup)
  10. Pintér Tamás, a Soroksár utánpótlás vezetője: „Ahogyan azt tavaly is tapasztaltuk idén is kiváló a szervezés nagyon jók a csapatok. Henrik egy kicsit speciálisan közelíti meg a versenyeztetést, így megvan a maga varázsa. Mi sajnos nem voltunk annyira eredményesek eddig. Az alapvető hibánk, hogy nem elég gólra törő a játékunk, ami a mai nap egyik rejtélye, mert ez nem jellemző ránk. Ugyanakkor hozzátartozik az is, hogy nagyon jók az ellenfelek és nem hagyják érvényesülni a mi akaratunkat.” (Húsvéti Kupa)
Print Friendly, PDF & Email
Posted in 2018, Fókusz, Hírek.