10. születésnapját ünnepli az FC Budapest

Idén jubilál az FC Budapest, azaz 10. születésnapját ünnepli a csapat. Az FC Budapest egy 2008-ban alapított, kimondottan utánpótlás-neveléssel foglalkozó labdarúgó-egyesület. A csapat jelenleg a XVI. kerület Bátony utcai sporttelepen tartja edzéseit, illetve játssza hazai mérkőzéseit. A képzés 6 éves korban indul és 15 éves korban zárul.

Az egyesület célja, hogy a jövő eredményes élsportjához hozzájárulhasson. Nagyon fontos a korai kiválasztás, amelyet Czuk Henrik egyéni módszerrel végez. A Sólymok vezetője lassan 20 éve van az edzői pályán és mindig is az volt a célja, hogy saját egyesülete legyen. Ez mára már sikerült, sőt mérföldkőhöz érkezett nemcsak csapata, de ő maga is.

A külföldi megmérettetések mellett, három nemzetközi és egy hazai csapatok számára kiírt tornát is rendez az FC Budapest. Az U14-es játékosok a Húsvéti Kupán, az U12-esek a nemzetközileg elismert Future Cup-on, a 14 éves korosztály a Sólyom Kupán, míg a 11-12 évesek a Pozsonyi Csata 907 Kupán mérkőzik meg. Ahogyan az egyesület, úgy a Future Cup is 10. születésnapját ünnepli.

Számos hazai utánpótláscsapat már jól bevéste torna aktuális dátumát, de ez szerencsére a külföldi csapatoknál is bevett szokássá vált. Nagy öröm, hogy olyan csapatok jöttek már hozzánk, mint a Sparta Praha, Besiktas, CFR Cluj, Barcelona vagy az amerikai Napa United. A Future Cup vándorkupája pedig „kötelezi” ezeket a nagy csapatokat is, hogy amennyiben nyernek vissza kell térniük a kupával.

Ahogyan az induló csapatok számát úgy a programokat is igyekszik kibővíteni illetve színesíteni az FC Budapest. A visszatérő csapatokkal nagyon jó kapcsolatot ápolnak, így közös programokat is szerveznek a labdarúgáson kívül. Czuk Henrik szerint a legfontosabb az, hogy ezt a tornát és magát a klubot is életben tudták tartani. Úgy gondolja, hogy ez a torna közép-európai szinten az egyik legerősebb tornává nőtte ki magát. Az FC Budapest vezetősége minden távozó játékosának pályafutását is figyelemmel kíséri és sikernek könyveli el, ha ők is szeretettel térnek vissza nevelő egyesületükhöz.

Print Friendly, PDF & Email
Posted in 2018, Fókusz, Hírek.