24. helyet szereztük meg Franciaország legnagyobb gyerektornáján

Az U10-es csapatunk 2018. június 02-03-a között Pleudihenben járt, ahol Franciaország legnagyobb gyerektornáján, az EuroPoussin-on vett részt immár 9-ik alkalommal.

EuroPoussins 2016
Csoportmérkőzések
1. FC Budapest – Saint Brice FC 0-1
2. FC Budapest – Sporting Portugal 1-0
3. FC Budapest – EA Guingamp 0-1
4. FC Budapest – US Chateaugiron 6-0
5. FC Budapest – Manchester United 1-0
17-24. helyért
6. FC Budapest – FC Nantes 0-0
20-24. helyért
7. FC Budapest – Juventus Turin 0-2
23-24. helyért
8. FC Budapest – Stedte De Reims 1-0

Értékelés: Egy elképesztően profi tornán vehetünk részt, szerintem ez mindenkinek egy életre szóló élmény volt. Öröm volt nézni a top csapatok játékát, és a szervezők elképesztő felkészültségét. Az egész közeg hatalmas motivációt adott a srácoknak, amellett hogy úgy érezhették magukat, mint az igazi nagy sztárok. A végeredmény nagyon kicsi hibákon múlott, hogy ne legyen sokkal jobb. Viszont ezeket az apró hibákat, amiken sokat vesztettünk, csak ezen a szinten játszva tudjuk kijavítani.

Minél többet kell nemzetközi porondon játszani a gyerekeknek, és idővel ezek az apróságok fogják a javunkra dönteni a mérkőzéseket. Itt tudták megnézni a srácok, hogy valójában hol tartanak, láthatták, hogy miért kell minden edzésen ott lenni, és minden feladatott maximális összpontosítással végrehajtani.

Remélem, hogy ez a torna minden játékost motiválni fog, hogy jóbbá akarjon válni. Nagyon nagy örömmel láttam, hogy mentálisan tudunk nagyon erősek lenni, hiszen európai top csapatokat tudtunk megverni, viszont hiányoltam az állandóságot, nem tudtuk végig azt játszani ami a képességünk legjobbja. Úgy gondolom, hogy egy gyengébb meccs kivételével végig jó teljesítményt nyújtottak a srácok , de csak két meccsen éreztem, hogy az a hozzáállás jellemezi a csapatot, amivel kepések lettünk volna a bravúrokra.

Print Friendly, PDF & Email
Posted in 2018, Fókusz, Hírek.