Europoussins 2019

Óriási megtiszteltetés, hogy Európa egyik legrangosabb tornájára idén 10. alkalommal térhettünk vissza! Ismét közel voltunk, hogy bejussunk a legjobb 16 közé, de idén sem sikerült sajnos.

Az első nap értékelése – június 1.

Nagyon fontos volt, hogy egy nagyarányú győzelemmel tudtuk indítani a tornát, a srácok a meccs után kezdtek el igazán álmodozni. Tetszett a srácok hozzáállása, nem ijedtek meg a nagy feladatoktól. Egyedül az utolsó mérkőzés után voltam csalódott, mert ott a csapat rászolgált minimum egy pontra, de ezen a szinten pár kicsi hiba egy vereséghez vezetett.

Eredmények
Csoportmérkőzések
1. FC Budapest – KSC Lokeren 4-0
2. FC Budapest – Nimes Olympique 0-3
3. FC Budapest – M.B Noyal-Pontivy 2-0
4. FC Budapest – EA Guingamp 0-1

 

A második nap értékelése – június 2.

 

Eredmények
Csoportmérkőzések
5. FC Budapest – FC Chelsea 1-3
Csoport végeredménye
1. FC Chelsea 15 pts
2. EA Guingamp 10 pts
3. Nimes Olympique 7 pts
4. FC Budapest 6 pts
5. M.B Noyal-Pontivy 6 pts
6. KSC Lokeren 0 pts

 

Úgy gondolom a második napon mind a négy meccs eredménye nagyon pici dolgokon múlott. Minden mérkőzés után emelt fővel jöhettünk le a pályáról Európa legjobb csapatai ellen. Szerettem volna még egy győzelmet bezsebelni, de így utólag elégedett vagyok a srácok teljesitmenyevel.

 

25-32. helyért
FC Budapest – Stade Rennais 3-0
25-28. helyért
FC Budapest – Montepellier HSC 1-2
27-28. helyért
FC Budapest – Sparta Prague 1-2

 

Összegzés: Ez a torna mindig különleges, egészen más, mint amit itthon megszokhattunk. Biztos vagyok benne, hogy aki ott volt szülő, játékos vagy edző annak ez örök élmény marad. A torna lebonyolításában keresve sem találnék hibát, egészen egyszerűen tökéletesen volt megszervezve. Nagyon nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy évről évre az FC Budapest ott lehet egy ilyen minőségű rendezvényen és képviselhetjük a hazánkat és a klubunkat a legjobb labdarúgó egyesületek ellen. Örülök, hogy a srácok megtapasztalhatták, milyen a foci csúcsa, és hogy hova kell tartozni, ha sikeresek akarnak majd lenni ebben a sportágban.

 

Print Friendly, PDF & Email
Posted in 2019, Fókusz, Hírek.