Bíró Bence

fcbudapest-biro_bence-20140413-1

1998.07.14-én születtem Budapesten.

Csapataim: FTC, Dalnoki Jenő Labdarúgó Akadémia, MTK, Budapest Honvéd.

Sikereim: 2013-ban a Honvéddal megnyertük a Nike kupát és én lettem a torna gólkirálya.

Eddigi korosztályos válogatottság: 22

Bíró Bence cikkek/hírek itt!

fcbudapest-biro_bence-20140413-2

5 éves koromban kezdtem el focizni az FTC csapatában, ahol Henrikbá lett az edzőm és vele átkerültünk a Dalnoki Akadémiára. Nagyon sok dologra tanított meg ebben az 5 évben, amit vele töltöttem. Megtanította nekünk a foci alapjait, fegyelemre és tisztességre tanított minket a pályán belül is, és a pályán kívül is. Rendkívül sikeresnek bizonyult ez az időszak, rengeteg nemzetközi tornán vettünk részt (pl.: Szlovákia, Svájc, Ausztria). Számomra ezek közül a legsikeresebb a Németországban rendezett Zepter nemzetközi torna volt, ahol olyan csapatokkal játszottunk mint például: Barcelona, Everton, Fulham, Dinamo Kijev (itt engem választottak a torna legjobb játékosának).

fcbudapest-biro_bence-20140413-3

A Dalnoki Akadémiától az egész 98-as csapatot átvette az MTK, 1 évet töltöttem ott. Ez az év nem volt túl sikeres mert, sokszor csak kispadon kaptam helyet. Ennek az okát még a mai napig nem tudom, hiszen a munkámat ugyan úgy végeztem, mint mindig, úgy látszott, hogy a vezetőségnek és az edzőnek nem voltam szimpatikus. Az MTK után már 4 éve a Budapest Honvédnál focizok. Ez a 4 év alatt sokat fejlődtem, 2 éve bent lakom a Magyar Labdarúgó Akadémián. Két bajnoki címet nyertünk és a Honvéd történetében először megnyertük a Nike kupát.

Amióta létezik a 98-as korosztályos válogatott, azóta szinte mindig a csapat tagja vagyok, és a 97-es válogatottnál is kaptam már lehetőséget, ami nagy megtiszteltetés és nagyon büszke vagyok rá. A Honvédnál már több, mint egy éve a 97-es korosztályban edzek és ebben a bajnokságban játszok. A rövidtávú célom a fociban, hogy minél előbb külföldre kerüljek és ott fejlődjek. Hosszútávon pedig szeretnék bemutatkozni és játékosa lenni egy első osztályú csapatnak. Tudom ezek nagyon nagy álmok, de remélem hogy sikerülni fog, rajtam nem múlik. Rendezvényeken, fotózásokon és az egyesület megismertetésében fogok segíteni az FC Budapestnek, remélem ezzel segíteni tudok a klubnak és nevelőedzőmnek Henrik bácsinak!

fcbudapest-biro_bence-20140413-4

Print Friendly, PDF & Email