Az FC Budapest támogatói

fc_budapest_logo-2014-2Az egyesületünk 2008 őszén indult a XVI. kerületben nyolc gyerekkel és két edzővel. A kezdeti idők nagyon nehezek voltak, hiszen minimális bevételünket a pályabérlésre kellett fordítanunk. Szerencsére a kerületi önkormányzat 2009–től mellénk állt és fokozatosan segítette egyesületünket, előbb a pályabérleti díj átvállalásával, majd pályát, öltözőt biztosított számunkra ingyenesen egy másik sportpályán. Ezenkívül 2010–től folyamatosan fő támogatója egyesületünk legnagyobb rendezvényének a Future Cup gyermek labdarúgó tornának.

2012 őszétől nagy változás állt be klubunk életében, amikor is a XVI. kerületi Önkormányzat Bátony utcai sporttelepére került az egyesületünk. Itt a mindent kielégítő sport létesítményben térítés mentesen használhatjuk a sport pályákat illetve az öltözőket!

Ennek hatására is, mára már 65 gyerekünk és 5 edzőnk tagja az FC Budapest stábjának.

Az Önkormányzattal hosszú távú célokat határoztunk meg, aminek egyik fontos része, hogy a kerületben egy minőségi utánpótlás labdarúgó klub működjön hosszú távon, ami felveszi a versenyt a hazai illetve külföldi magasabb osztályú klubok gyerekeivel is. Erre a feladatra a klubunk készen áll, hiszen eredményeinkkel és szakmai koncepciónkkal bátran mondhatjuk, hogy már bizonyítottunk a kerületnek.

Az egyesület egyéb bevételei minimálisak, ezek elsősorban a tagdíjak és egyszeri támogatói felajánlások, aminek a legnagyobb része utazásaink költségeit fedezik.

A csapat jelenlegi támogatói a Joma – Magyarország (sport felszerelések) és a XVI. kerületi Önkormányzat ( sportpálya és az öltözők biztosítása illetve a Future Cup fő támogatója)

2012-2013 idényben először pályáztunk a TAO sport támogatásra ahol 4.000.000 Ft-ot nyertünk. Ezt az összeget edzői bérekre, utazásra, sportfelszerelésre és tornák szervezési költségeire fordíthatjuk.

Print Friendly, PDF & Email