Fulham FC

A Fulham FC utánpótlás csapatával még 2008-ban találkoztunk egy nemzetközi tornán. Azóta is ápoljuk a kapcsolatot, mely 2009 első felében vált szorosabbá: közös látogatások, szakmai eszmecserék után a Fulham részt vett a Future Cup 2009 elnevezésű nemzetközi tornánkon, melyen megállapodtunk, hogy a két egyesület még szorosabban működik együtt.

A kapcsolat akkor kezdődött, amikor előző csapatával Czuk Henrik legyőzte a londoni csapatot egy nemzetközi tornán. Szakmai stábunk beszélgetést kezdeményezett a brit csapat edzésmódszereiről és szakmai elveiről. Később is találkozott a két csapat egymással egy másik nemzetközi tornán, és ekkor már régi ismerősként üdbözültük egymást.

Miután megalakítottuk az új, teljesen saját egyesületet, nem tűnt biztosnak a további kapcsolat, de a londoni csapat egyik utánpótlásvezetője jelentkezett Czuk Henriknél, hogy szívesen működnének együtt velünk. Ekkor említettük meg Future Cup 2009 elnevezésű tornánkat, merre a Fulham FC elfogadta meghívásunkat. Előtte azonban még kölcsönösen látogatást tettünk egymásnál, a Fulham FC utánpótlásvezetője Magyarországon, mi pedig Londonban.

Az augusztusi tornán bepillantást nyerhettünk abba, hogy a Fulham FC-nél mi mindenre helyeznek a hangsúlyt: a labdarúgás mellett a megfelelő szemlélet kialakítása is fontos. A bükfürdői golfklubban például Geoff Noonan és Lee Hagger utánpótlásvezetők hosszasan magyarázták a sportszerűség, a fair play fontosságát egy másik sportág szemüvegén keresztül. Hiszen nemcsak az fontos, hogy elsőrangú labdarúgókat neveljenek, de a fiatal focisták ahhoz is segítséget kapnak, hogy kiváló emberek legyenek. (Ez egyébként teljes mértékben összhangban van egyesületünk hitvallásával.)

Az augusztusi torna után megegyeztünk abban, hogy kapcsolatunkat még szorosabbra fűzzük, és ennek keretében egyesületünk edzői részt vehetnek majd a Fulham FC belső szakmai továbbképzésein, illetve a londoni egyesület néhány edzője is eljön hozzánk továbbképzéseket tartani, véleményt mondani az egyesületünkben folyó szakmai munkáról, illetve segíteni azt.

Itt olvashatók a Fulham FC-vel kapcsolatos hírek/események

Print Friendly, PDF & Email